Dieta

Ryba zapiekana z fasolką szparagową i cebulką

Ryba zapiekana z fasolką szparagową i cebulką

Przepis na rybę zapiekaną z fasolką szparagową i cebulą, jak zwykle bardzo prosty.

Składniki

  • Dwa filety z ryby np. dorsz
  • Dwie średnie cebule
  • 500 g.  fasolki szparagowej
  • Dwa jaja
  • 400 ml jogurtu
  • Mozzarella light
  • Koperek
  • Przyprawy: sól, pieprz

Przygotowanie

Naczynie, w którym będziemy zapiekać wysmarować oliwą. Wyłożyć na nie podgotowane na parze: rybę i cebulkę. Nakładamy na nie fasolkę, którą uprzednio gotujemy przez kilka minut. Wszystko polewamy masą z jogurtu, jajek, koperku i przypraw.

Wkładamy do piekarnika na około 25 minut/175 stopni. Przed końcem pieczenia na zapiekankę kładziemy plastry mozzarelli.

ryba zapiekana z fasolką szparagową i cebulką

You Might Also Like

2 komentarze

  • Reply
    Henryk
    Lipiec 27 at 12:28 am

    Tych rzeczy dokładnie szukam. Dobrze zrobione.

  • Leave a Reply