Dieta Uroda

Wegański krem z warzyw i czerwonej soczewicy a la Kasia

weganski krem

Nie wiem czemu przez tyle lat żyłam w kłamstwie myśląc, że zrobienie zupy krem jest skomplikowane. Ten przepis od mojej koleżanki jest prosty, krem smaczny, a przygotowana porcja starcza całej rodzinie przynajmniej na dwa dni. Dzięki Kasia :-)

Wegański krem z warzyw i czerwonej soczewicy

Składniki

2 litry wody

150g czerwonej soczewicy

4 umierające marchewki

Por

2 pietruszki

Kawałek selera

2 cebule

2 ząbki czosnku

Liść laurowy

2 ziarna ziela angielskiego,

Oliwa

Sól i pieprz do smaku

Przyprawa chilli


Wszystko razem ugotować, zmiksować i gotowe.

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

You Might Also Like

  • Zupy kremy, to moje ulubione rodzaje zup :) Ciecierzyca, soczewica, niech żyją te wszystkie roślinki! :D

    • Smaczna, ale moja ulubiona to i tak jest klasyczna pomidorowa :-D